Aanbod, tarieven en vergoedingen

Een traject voor runningtherapie bij mij bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis.
 • Een intake met testloop. Tijdens de intake bespreken we wat je met het traject wilt bereiken. De testloop is bedoeld om jouw niveau goed te kunnen bepalen. Wees gerust, ook zonder sportervaring kun je starten met hardlopen. We beginnen dan gewoon iets rustiger zodat het lichaam kan wennen aan de fysieke belasting van het hardlopen. De intake kost € 50.
 • 12 weken met 1 begeleide training per week van circa 1 uur in een groep van minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers. Elke week loop je 1 keer zelfstandig dezelfde training. De kosten van deze training bedragen € 325. Ook is het mogelijk om 12 weken 1 keer per week te trainen met individuele begeleiding. De kosten bedragen dan € 650.
 • Een evaluatiegesprek aan het einde van het traject met een persoonlijk advies om verder verantwoord te kunnen blijven hardlopen. Dit gesprek is gratis.

Ik hanteer hierbij de volgende voorwaarden:

 • Een serie van 12 weken is voor een verantwoorde opbouw van het hardlopen noodzakelijk. Het is daarbij een voorwaarde dat je 1 keer per week zelfstandig traint.
 • Het is belangrijk dat je op goede – op jou afgestemde – hardloopschoenen loopt die door een gespecialiseerde hardloopzaak zijn geadviseerd. Deze schoenen mogen niet ouder dan 2 jaar zijn.
 • De trainingen starten en eindigen in principe in het Leidse Hout of kasteel Poelgeest. Aan het einde van het traject kunnen we ook in de duinen bij Katwijk lopen.
 • Na elke training mail je mij een ingevuld kort logboek. Ik kan dan de nieuwe training aanpassen op hoe jij de training hebt ervaren.
 • De kosten van de intake en van de trainingen dienen vooraf te worden betaald.
 • Er vindt geen restitutie van kosten plaats mocht je voortijdig willen stoppen met de trainingen. Wel kun je voor een periode van maximaal 3 maanden pauzeren met het traject en het daarna weer oppakken. Na drie maanden vervalt het recht op de resterende trainingen.
 • Voor alle andere vormen van begeleiding maak ik een aanbod op maat.
 • Ik ben vrijgesteld van belasting omdat ik gebruik maak van de kleineondernemersregeling (KOR).

 

Vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden runningtherapie niet. Deelnemers betalen de kosten dus zelf. Een aantal zorgverzekeraars (zoals Zorg & Zekerheid, ONVZ en De Friesland) vergoedt runningtherapie tot een maximum bedrag. Meestal kan dit uit een aanvullende polis als preventieve cursus en als de runningtherapeut gecertificeerd lid is van de Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland (en dat ben ik). Dit is afhankelijk van je zorgpolis. Informeer bij je verzekeraar wat er voor jou mogelijk is. Soms wordt runningtherapie (deels) vergoed door je werkgever als onderdeel van een re-integratietraject, als preventie om uitval te voorkomen of uit het scholingsbudget. Als je een PGB ontvangt, kan runningtherapie mogelijk vergoed worden onder de noemer “activerende begeleiding”. Informeer hiervoor bij het zorgloket van jouw gemeente. Ontvang je een uitkering, informeer dan bij het UWV of de kosten gedeeltelijk vergoed kunnen worden. Heb je tenslotte een eigen zaak, informeer dan bij je boekhouder of belastingadviseur hoe je de kosten als aftrekpost kunt opvoeren (bijvoorbeeld onder “coaching/persoonlijke ontwikkeling”).

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Bel of mail me, of stuur een whatsapp en dan maken we een afspraak. In het vrijblijvende gesprek verkennen we of hardlopen ook iets voor jou kan zijn.

Over Runningtherapie

Wil je meer weten over runningtherapie en waarom het werkt? Kijk dan hier.

Over Geert

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en waarom kies je voor mij? Je leest het hier.

Aanbod & kosten

Hier vind je een overzicht van mijn aanbod, tarieven en mogelijke vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.