Wie ben ik?

Mijn naam is Geert Neelen. Ik ben in 1963 geboren in Venlo en woon sinds 1997 in Oegstgeest samen met mijn vriend Marc.

Naast mijn bedrijf Runningtherapie Rijnland hou ik me bij mboRijnland bezig met onderwijstrajecten en loopbaanontwikkeling gericht op een leven lang ontwikkelen. Daarvoor heb ik altijd in het hoger onderwijs gewerkt en bij een commercieel opleidingsbureau.

Een passie voor hardlopen

“Doe je mee met de Batavierenrace?”. Ik was net gaan studeren in Enschede en deed mee aan de jaarlijkse estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Het was mijn eerste ervaring met hardlopen en sinds die tijd ben ik blijven hardlopen. Ik voel me er lichamelijk en geestelijk goed bij. Het is best lastig om dat goed onder woorden te brengen. De kortste samenvatting is dat ik er voor, tijdens en na het lopen zo blij van wordt. Vandaar die glimlach in mijn logo.

Waarom runningtherapeut?

Tien jaar geleden werd ik hardlooptrainer bij Loopgroep Oegstgeest. Daar begeleid ik jaarlijks de Basiscursus voor mensen die starten met hardlopen. En dan is het maar een kleine stap naar een eigen praktijk voor runningtherapeut. Hoe gaaf is het om mensen te kunnen helpen met mijn eigen passie!

Ervaring en opleiding

Mensen begeleiden zit in mijn dna. Ik ben docent geweest aan verschillende universiteiten, trainer bij een opleidingsbureau en heb ruime ervaring als leidinggevende. Daarnaast verzorg ik sinds 2012 trainingen bij Loopgroep Oegstgeest.

In 2021 heb ik de opleiding tot runningtherapeut gevolgd bij Running Therapie Nederland. Ik ben geregistreerd lid van de Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland (BRTN). Eerder behaalde ik bij de Atletiekunie de diploma’s Basis Looptrainer 3 (2015) en Looptrainer 2 (2012). In 2022 behaalde ik het ASM-instructeur Advanced certificaat van het Athletic Skills Model.

Bij het ITIP, School voor leven en werk, heb ik de tweejarige opleiding Instrument voor Hulp (2005-2007) gevolgd gericht op het begeleiden van mensen. Tenslotte volg ik jaarlijks diverse bijscholingen waaronder de AED-curus.

Wat kan ik je bieden?

Ik kan je drie P’s bieden: Persoonlijke aandacht, Professionele begeleiding en mijn Passie voor het hardlopen. Verder geef ik je graag advies over zaken als loopkleding, voeding, trainingsschema’s en een actieve en gezonde leefstijl. Kan ik je niet helpen, dan zeg ik dat eerlijk. Ik help je ook dan graag verder op weg.

Berlijn, 2010

Bijgaande foto is gemaakt vlak voor de finish van de Marathon van Berlijn in 2010. Ik kan nog steeds met een glimlach en met trots naar de foto kijken. Ik dacht nooit dat ík een marathon kon lopen.

Met geduld, discipline en door te genieten is het gelukt.

Geert - Marathon Berlijn 2010

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Bel of mail me, of stuur een whatsapp en dan maken we een afspraak. In het vrijblijvende gesprek verkennen we of hardlopen ook iets voor jou kan zijn.

Over Runningtherapie

Wil je meer weten over runningtherapie en waarom het werkt? Kijk dan hier.

Over Geert

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en waarom kies je voor mij? Je leest het hier.

Aanbod & kosten

Hier vind je een overzicht van mijn aanbod, tarieven en mogelijke vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.