Hardlopen en zwemmen om te overleven (boekentip)

Soms lees je een boek en zou willen dat meer mensen het lezen. Dat overkwam mij bij het lezen van Ik ben een eiland van Tamsin Calidas. De schrijfster verhuisde  zeventien jaar geleden samen met haar man van London naar een klein en ruig Schots eiland. Ze gaan er schapen fokken. Het avontuur verandert in een nachtmerrie als ze niet zwanger kan worden, haar man haar verlaat, ze beide handen breekt en de eilandbewoners niets van haar moeten hebben. Een “perfect storm” die nog erger wordt als haar enige vriendin op het eiland verongelukt. Ze schrijft heel rauw en eerlijk over haar eenzaamheid en armoede én hoe ze die heeft weten te doorbereken. Wat er voor mij als runningtherapeut uitspringt is dat ze fysieke uitdagingen aangaat die haar mentaal sterker maken: dagelijks hardlopen en steeds langer zwemmen in de koude zee. Mede hierdoor vindt ze de weg omhoog. Ze weet zich niet alleen te handhaven maar kan ook echt genieten van het leven en de mooie natuur op het eiland. Het boek is heel mooi en invoelbaar geschreven. Vergelijk het met Het Zoutpad van Raynor Winn, maar dan indringender en spiritueler.

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Bel of mail me, of stuur een whatsapp en dan maken we een afspraak. In het vrijblijvende gesprek verkennen we of hardlopen ook iets voor jou kan zijn.

Over Runningtherapie

Wil je meer weten over runningtherapie en waarom het werkt? Kijk dan hier.

Over Geert

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en waarom kies je voor mij? Je leest het hier.

Aanbod & kosten

Hier vind je een overzicht van mijn aanbod, tarieven en mogelijke vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.