Artikel over mijn deelname aan de Halve Marathon van Leiden

Een aantal jaren geleden schreef ik onderstaande sfeerimpressie van mijn deelname aan de halve marathon van Leiden voor Loopgroep Oegstgeest. Gelukkig blijf ik nog steeds bij mijn voornemen om niet voor een snelle tijd te gaan maar voor het grote genieten.

Sex is het niet, maar het lijkt er verdorie toch goed op.”

Een impressie van de halve marathon van Leiden
door Geert Neelen

Zondag 22 mei liepen 14 lopers van de Loopgroep Oegstgeest de halve marathon van Leiden. Vanaf februari mocht ik hen begeleiden en ik ben dan ook trots dat iedereen tevreden is over zijn deelname ondanks “de hel van Leiderdorp”: die lastige laatste vijf kilometers over ongelijk wegdek. De een is tevreden omdat hij een toptijd heeft neergezet en de ander omdat ze zo genoten heeft van de polder en de mensen langs de kant. Dat geeft direct weer hoe verschillend iedereen de halve heeft beleefd. Ik zelf heb lekker gelopen maar ook mijn laatste vijf kilometers waren best zwaar. Mijn tijd? 2 uur, 8 minuten en 6 seconden. Tsja, maar wat zegt dat nu eigenlijk? Ik merk dat ik tijdens het lopen teveel met mijn tijd bezig ben geweest en daardoor iets te weinig heb kunnen genieten van het geweldige parcours en de enthousiaste mensen langs de kant. Toevallig ben ik net begonnen in het boek Sport als levenskunst van de filosoof Marc van den Bossche en de tekst op de achterflap van het boek spreekt mij zeer aan. Die wil ik jullie dan ook niet onthouden:

“Ik durf er een stevig paar pinten om te verwedden dat u na het lopen van een halve of hele marathon of het beklimmen van de heilige Ventoux de volgende vraag krijgt: “En, in welke tijd hebt u dat gedaan?” Zelden zal iemand in een eerste reactie peilen naar uw subjectieve beleving met een vraag waarop u zou kunnen antwoorden: “Genoten, mens, genoten dat ik heb! Seks is het niet, maar het lijkt er verdorie toch goed op.” Dat is een soort waardering dat zich niet in cijfertjes laat uitdrukken. Het is iets van uzelf. Het valt moeilijk te vergelijken met de beleving van anderen. Ziet u al het podium waarop de grootste genieters beloond worden?”. – Marc van den Bosse uit Sport als levenskunst

Ik heb daarom besloten mij niet te meer te fixeren op tijden. Ik ga trailen, ook urban trailen, en ook nog wel de halve van Leiden lopen maar zonder mij te fixeren op de tijd. Lekker genieten en gezond proberen te blijven.

Overigens had de marathon nog een onverwacht staartje. In het Leids Dagblad van maandag stond groot de kop: ‘Nummer 3522 is in Leiden ook belangrijk’. En wie heeft toevallig dat nummer? Ik dus.

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Bel of mail me, of stuur een whatsapp en dan maken we een afspraak. In het vrijblijvende gesprek verkennen we of hardlopen ook iets voor jou kan zijn.

Over Runningtherapie

Wil je meer weten over runningtherapie en waarom het werkt? Kijk dan hier.

Over Geert

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en waarom kies je voor mij? Je leest het hier.

Aanbod & kosten

Hier vind je een overzicht van mijn aanbod, tarieven en mogelijke vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.