Hardlopen als levensmotto

Liefde voor hardlopen

“Ren voor je leven is niet geschreven om je ervan te overtuigen dat je moet gaan hardlopen, maar na het lezen van dit boek heb je daar gewoon onbedwingbaar veel zin in”. Deze zin op de achterkant van het boek Ren voor je leven van Klaas Boomsma is helemaal raak. Zelden heb ik tijdens het lezen van een hardloopboek zo’n aandrang gehad om te gaan hardlopen. De pure liefde voor het hardlopen spat werkelijk van de pagina’s af. Maar ook de noodzaak om te lopen: hardlopen is voor Klaas dé reddingsboei om niet terug te vallen in zijn alcohol- en drugsverslaving. Hij heeft er als hardlooptrainer en schrijver/eindredacteur over hardlopen zijn werk van gemaakt. Hardlopen als levensmotto.   Hardlopen is ook steeds meer mijn levensmotto geworden en ook deels mijn werk. In deze blog vertel ik hoe de liefde voor het lopen is ontstaan en wat het hardlopen voor mij betekent.

De Batavierenrace als kennismaking met het hardlopen

Het begon in 1982 in Enschede met het oefenen van een rondje campus als voorbereiding op de Batavierenrace. Daar deed ik met een studentengroep aan mee. De Batavierenrace is ’s werelds grootste estafetteloop en loopt (met een beetje geschiedvervalsing) van Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar Enschede. Bij de Kwantum kocht ik voor twee tientjes oranje gympen, de naam hardloop- of überhaupt sportschoenen mocht het zeker niet hebben. En ik ben gaan lopen. Vooral omdat het gezellig was om het met een groep vrienden te doen. Na die eerste keer volgden nog vele edities van de Batavierenrace en ik bleef lopen. In het begin niet volgens een verantwoord hardloopschema of op de goede schoenen. Ik deed het om me fit te voelen en mijn hoofd leeg te maken.

Hardlooptrainer en runningtherapeut

Vanaf 2009 heb ik het lopen meer serieus opgepakt en heb ik ook twee keer de marathon van Berlijn gelopen. Na de eerste keer ben ik hardlooptrainer geworden en sinds 2021 ook runningtherapeut. Het meest dankbaar vind ik het om mensen op weg te helpen met hardlopen. Dat doe ik als coördinator en trainer van de Basiscursus van Loopgroep Oegstgeest en in mijn eigen praktijk Runningtherapie Rijnland. Hoe gaaf is het om te zien dat deelnemers baat bij én plezier in het hardlopen krijgen en het hardlopen tot onderdeel van hun dagelijkse leven maken. Zelf ben ik absoluut geen snelle loper en dat hoeft gelukkig ook niet meer, zie ook deze blog die ik daarover schreef naar aanleiding van de halve marathon van Leiden. Ik voel me er lichamelijk en zeker ook geestelijk goed bij.  Het liefst loop ik in de natuur en geniet van hoe mooi Nederland is.

Lopen met een glimlach

Het is best lastig om wat lopen voor me doet precies onder woorden te brengen. De kortste samenvatting is wel dat ik ervoor, tijdens en na het lopen zo blij van wordt. Als ik mijn hardloopschoenen in de gang zie staan word ik al blij. Vandaar die glimlach in het logo van mijn bedrijf. En wat is mooier dan dat je die passie voor het lopen ook op anderen mag overbrengen. En net als Klaas Boomsma dus ook af en toe schrijven over hardlopen. Want er is altijd voldoende inspiratie.

Heb je interesse om ook de hardloopschoenen aan te trekken en heb je in het begin daar wat hulp bij nodig? Neem dan contact met mij op en we verkennen samen of ik iets voor je kan betekenen.

Spreekt dit je aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Bel of mail me, of stuur een whatsapp en dan maken we een afspraak. In het vrijblijvende gesprek verkennen we of hardlopen ook iets voor jou kan zijn.

Over Runningtherapie

Wil je meer weten over runningtherapie en waarom het werkt? Kijk dan hier.

Over Geert

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en waarom kies je voor mij? Je leest het hier.

Aanbod & kosten

Hier vind je een overzicht van mijn aanbod, tarieven en mogelijke vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.